fr

Editoriaal van de maand

75 jaar oud, maar boordevol energie

Op 12 juni 1946 werd de BIB-UPTRI, zo heette FEBETRA toen, in Brussel boven de doopvont gehouden door een handvol internationale vervoerders die met witloof en vlas op Frankrijk reden. Het startschot van een fascinerende odyssee, die nu al 75 jaar duurt. In normale omstandigheden, zou zo’n mijlpaal met de nodige festiviteiten gepaard gegaan zijn. Corona heeft daar helaas een stokje voor gestoken.

De Belgische transportsector zo goed mogelijk verdedigen, vertegenwoordigen, informeren, ontzorgen en bijstaan, die vijf pijlers lopen als een rode draad doorheen de hele geschiedenis van FEBETRA. De manier van werken en de communicatiekanalen zijn uiteraard veranderd doorheen de tijd, maar in essentie zijn de bestaansreden, doelstellingen en ambities van FEBETRA steeds dezelfde gebleven.

Een vereniging bestaat alleen bij de gratie van haar leden, toegevoegde leden, klanten en partners. Een dikke dankjewel aan alle vervoerders en logistieke dienstverleners, groot en klein, die zich op sleeptouw lieten nemen door FEBETRA en aan alle klanten die op de commerciële diensten van FEBETRA beroep doen, is hier dan ook meer dan op zijn plaats. Zonder hun vaak jarenlange trouw zou FEBETRA niet staan, waar het nu staat.

Driekwart eeuw is een mijlpaal, maar absoluut geen eindpunt. Het creatief denken, het dynamisme en de expertise van ons voltallig team zijn troeven die we nog meer zullen uitspelen om ervoor te zorgen dat FEBETRA nog heel veel jaren de onbetwiste nummer één van de transportfederaties in België blijft.

Philippe Degraef
Directeur Febetra

Print This Page
Febetra
Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke Dienstverleners