België – Ombouw van het knooppunt N4-N25-E411/A4 bij Mont-Saint-Guibert

Vanaf 22 april beginnen de werkzaamheden aan de rijstroken vanaf de E411/A4 tot aan de kruising N4-N25.

De huidige verkeersomstandigheden blijven van kracht. De enige wijzigingen die worden aangebracht, zijn de verkeersborden om ervoor te zorgen dat het verkeer zo vlot mogelijk rond de bouwplaats kan circuleren.

Op de N25a:

De twee rijstroken op de N25a, vanaf de E411/A4 richting de kruising N4-N25, blijven in gebruik maar worden verplaatst naar de rechterkant van de weg (noordelijk deel).

Verkeer in de richting van Louvain-la-Neuve wordt gevraagd de rechterrijstrook te nemen in de richting van de Rue Granbonpré en de Rue du Laid Burniat.
In de andere richting wordt aan de rechterkant van de hoofdweg een rijstrook voor de toegang tot de snelweg vrijgehouden (zuidelijk deel).

Bij de kruising N4-N25 (verbreding van de rotonde):
Het verkeer zal de rotonde passeren zonder voorrang te verlenen. De rechterrijstrook biedt toegang tot de afritten, terwijl de linkerrijstrook het verkeer om de rotonde heen leidt.

De signalisatie wordt geleidelijk aangebracht van 22 april tot 29 april.

De meest ingrijpende fase wordt ’s nachts uitgevoerd, van 24 tot 25 april (20.00 tot 6.00 uur), wanneer de N25 wordt afgesloten voor verkeer tussen het knooppunt “Trois Burettes” en de rotonde N4-N25:

  • Het verkeer richting Nijvel wordt gevraagd de omleidingsroute te volgen via de N4 en lokale wegen.
  • De gebruikers die van Nijvel komen, worden verzocht de N4 te nemen via de afrit van het verkeersknooppunt “Trois Burettes” en de lokale wegen;
  • Gebruikers die de N4 willen nemen richting Corbais en Gembloux worden omgeleid naar de E411/A4 en het knooppunt Walhain.

Deze tweede fase van de werken zal voltooid zijn in de zomer van 2025.

febetra
Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke Dienstverleners
Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke Dienstverleners