Infrabel sensibiliseert met geurverfrissers en koffie aan overwegen in havens van Antwerpen en Zeebrugge

Vanaf vandaag 13 december organiseert Infrabel een week lang een sensibiliseringscampagne in de twee grootste havens van België: Antwerpen en Zeebrugge. De actie richt zich tot de vele vrachtwagenbestuurders die actief zijn in het havengebied. Dat is nodig want tussen januari en november 2021 was er maandelijks een ongeval met een vrachtwagen aan een overweg in havengebied. De voornaamste oorzaak? Het negeren van het rode licht. Dat is niet alleen levensgevaarlijk, zo’n ongeval veroorzaakt ook heel wat vertraging en economische schade.

In de laatste rechte lijn naar 2022, net voor kerst, lanceert Infrabel, in samenwerking met de havens van Antwerpen en Zeebrugge een doelgerichte sensibiliseringscampagne naar alle vrachtwagenchauffeurs die actief zijn in die havengebieden. Onderliggende gedachte: hopelijk raakt iedereen veilig thuis voor de eindejaarsfeesten. En dat doe je, als chauffeur, door eenvoudig de verkeersregels te volgen. De boodschap is duidelijk: rood is stoppen!

 Voor meer informatie over de actie en veiligheid aan spooroverwegen kan u deze link volgen.

febetra
Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke Dienstverleners
Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke Dienstverleners