TransBERRU – eerste registratie & hoe de applicatie gebruiken

Zelf met TransBERRU werken, levert het grote voordeel op dat een nummerplaatwijziging/-toevoeging, onmiddellijk te zien is in uw online vergunningsdossier. Als we dit vergelijken met een nummerplaatwijziging aangevraagd via de dienst vergunningen van de FOD Mobiliteit en Vervoer, dan stellen we vast dat dit soms meerdere dagen duurt.

De uitgevoerde wijziging die via TransBERRU onmiddellijk zichtbaar is in uw online vergunningsdossier, is voor u een win-win situatie, omdat u flexibeler kan werken en boetes van 990 euro vermijdt.

Het aanstellen van een TransBERRU-gebruiker (=hoofdtoegangsbeheerder) is vrij eenvoudig.

Lees het na in de handleiding.

Handleiding TransBERRU

TransBERRU applicatie

U wenst zelf uw nummerplaten te wijzigen in uw online vergunningsdossier, dat kan via onderstaande link. De stappen uit de Handleiding TransBERRU (zie hierboven) moeten voltooid zijn.

TransBERRU applicatie

Online vergunningsdossier raadplegen

Via de link ‘online vergunningsdossier raadplegen’, krijgt u de actuele toestand van uw vergunningsdossier te zien.

Indien u in het opzoekscherm (= publiek opzoekscherm) het vergunnings- of ondernemingsnummer ingeeft van een andere vervoerder, dan krijgt u ook het actuele vergunningsdossier van die vervoerder te zien. Met het ondernemingsnummer bedoelt men het BTWnr. voorafgegaan door het cijfer 0. Geen punten zetten, BE typen is ook overbodig.

Online vergunningsdossier raadplegen

 

febetra
Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke Dienstverleners
Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke Dienstverleners