Beroepen in de sector

Dispatcher

De dispatcher staat in voor de coördinatie van de transportopdrachten. Hij/zij stippelt de routes uit en stelt de laad- en leveringsschema’s op; hij/zij bepaalt waar en op welk moment een vracht wordt opgepikt en geleverd.

Heftruckbestuurder

De heftruckbestuurder gebruikt een gemotoriseerd transportwerktuig voor de manipulatie, het stapelen, het lossen en laden van producten in bulk, op paletten, van verschillende grootte en volume.

Magazijnier

De magazijnier staat in voor het ontvangen, het op de juiste plaats neerzetten, optillen, verplaatsen, stockeren, stapelen en verzenden van de goederen. Ook het laden en lossen van de vrachtwagen behoort in vele gevallen tot de taak van de magazijnier. Hiertoe maakt hij/zij gebruik van interne transportmiddelen en/of van geautomatiseerde systemen.

Vrachtwagenchauffeur

De taak van een vrachtwagenchauffeur beperkt zich zeker niet tot het vervoeren van goederen van punt A naar punt B. Het invullen van de verschillende transportdocumenten, het controleren van de staat van de goederen, het stuwen van goederen en het bedienen van de boordapparatuur nemen ook een belangrijk deel van de dagtaak in.

febetra
Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke Dienstverleners
Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke Dienstverleners