België: Werkzaamheden vanaf 22 juni om van de E25/A25 een stadsboulevard te maken

Wijzigingen in de verkeerssituatie van 22 juni tot het einde van het jaar

De werken concentreren zich op de wegconfiguratie aan de commerciële kant ter hoogte van de nieuwe trechter en op de verbeteringen aan de kant van de Maas.
Zowel het verkeer richting Luik als dat richting Visé zal worden omgeleid naar de nieuwe trechter op verminderde rijstroken.

Voor gebruikers op de E25/A25 richting Luik :

Tussen de brug over de stuwdam van Monsin en de Atlasbrug blijft één rijstrook beschikbaar (zelfde capaciteit als na de werken) met een maximumsnelheid van 50 km/u.

Voor gebruikers die op de E25/A25 richting Visé rijden:

Twee rijstroken blijven toegankelijk met een maximumsnelheid van 50 km/u.

Toegang nr. 6 Jupille wordt tot het einde van het jaar afgesloten, alleen in de richting van Luik, om werkzaamheden mogelijk te maken.
De gebruikers die zowel vanuit Luik als vanuit Visé komen, zullen gebruik kunnen maken van de nieuwe weg die naar de P+R leidt (alleen in de richting van de P+R) en naar de rue de Droixhe.

Tijdens deze fase van de werken is het onmogelijk om een rechtstreekse toegang tot de winkels te behouden vanaf de Georges Truffautlaan tussen de Jupillelaan en de Gay Villagestraat.

  • De toegang blijft echter mogelijk via de nieuwe weg die naar de P+R Bressoux leidt en de Droixhestraat tot aan de Jupillelaan en de Gay Villagestraat.
  • Komende vanuit Visé zal de toegang tot de nieuwe P+R worden gevormd door linksaf te slaan vanaf de E25/A25 met behulp van een verkeerslicht, in de definitieve configuratie.
  • De Georges Truffautlaan wordt een tweerichtingsweg tussen de rotonde bij de pont-barrage en de Rue du Gay Village.
febetra
Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke Dienstverleners
Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke Dienstverleners