Renovatie Beverentunnel start op 15/07/2024

De Beverentunnel krijgt een totaalrenovatie en sluit daarvoor vanaf zondagavond 14 juli om 21u00 stelselmatig voor verkeer richting Gent.

Vanaf maandagochtend 15 juli geldt een omleiding via de Ploegweg – Ketenislaan langs het sluizencomplex van Kallo – Steenlandlaan. Zo bereik je de R2 via het complex Waaslandhaven-Zuid [10]. Het autoverkeer richting Nederland kan steeds door de Beverentunnel rijden.

 Voor de renovatiewerken kunnen beginnen, vinden vanaf vrijdagavond 5 juli tot zondagnacht 7 juli cruciale wijzigingen plaats. Die hebben mogelijke hinder tot gevolg:

  • De parkeerstrook op de Steenlandlaan, ter hoogte van ADPO, wordt omgevormd tot een rijstrook. Van vrijdagavond 5 t.e.m. zondagnacht 7 juli kan je niet meer doorrijden van de rotonde aan Kruipin richting het noorden. De Steenlandlaan wordt dan enkelrichting. Ook ADPO is dan tijdelijk enkel bereikbaar vanuit het noorden. Vanaf maandagochtend 8 juli (middernacht) rijdt verkeer van en naar ADPO terug in beide richtingen.
  • De rotonde aan de Ketenislaan wordt omgebouwd tot een kruispunt met verkeerslichten. Daarvoor worden zaterdag 6 juli van 11u00 tot 14u00 de Ploegweg en de oprit van de R2 ter hoogte van de Sint-Antoniusweg afgesloten. Ook de Sint-Jansweg is niet bereikbaar. Er geldt tijdens de werken een omleiding via Oudedijk – Ketenislaan – Steenlandlaan.

Het overzicht van de maatregelen en de gewijzigde verkeerssituaties kan je raadplegen via de website Hinder en omleidingen | Wegen en verkeer

febetra
Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke Dienstverleners
Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke Dienstverleners