België – E42/A27 – Werken op de snelweg tussen Laboru en Polleur richting Malmedy

Vanaf dinsdag 30 juli worden de werkzaamheden hervat voor de herinrichting van de autosnelweg E42/A27 vanaf knooppunt 7 “Heusy/Theux” tot het viaduct van Polleur in de richting van Malmedy. Na het vrijmaken van de rijstroken in juli, zal deze nieuwe fase de verkeerssituatie in beide richtingen wijzigen tot eind oktober.

 

WIJZIGINGEN IN DE VERKEERSSITUATIE
Van dinsdag 30 juli tot eind oktober op de E42/A27 tussen knooppunt 7 “Heusy/Theux” en het viaduct van Polleur:

  • In de richting Malmedy/Saint-Vith rijden de weggebruikers op één rijstrook in tegengestelde richting, waarbij de linkerrijstrook meestal het verkeer richting Battice voor zijn rekening neemt, met een maximumsnelheid van 70 km/u ;
  • In de richting van Battice blijft het verkeer op twee omgeleide rijstroken rijden, op de vluchtstrook en op de rechterrijstrook.

Als gevolg van deze omleiding zal de toegangsweg nr. 7 “Heusy/Theux” richting Malmedy/Saint-Vith afgesloten zijn tot eind oktober;

  • Gebruikers die van de N657 komen en op de E42/A27 richting Malmedy en Saint Vith willen invoegen, worden verzocht de snelweg richting Battice te nemen bij afrit 7 “Heusy/Theux”, af te slaan bij afrit 6 “Verviers-Centre/Verviers-Sud” en terug te keren naar de snelweg in de andere richting.

Vanaf 30 juli zal de verzorgingsplaats van Polleur richting Malmedy niet meer toegankelijk zijn.

febetra
Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke Dienstverleners
Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke Dienstverleners