Beverentunnel: renovatiewerken starten op 15 juli

Zoals reeds aangekondigd, renoveert Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de Beverentunnel op de R2 (Antwerpen – Beveren). Sinds het voorjaar 2024 worden er voorbereidende werken uitgevoerd: die gaan nu een laatste fase in. De renovatiewerken starten op 15 juli.

Laatste fase van werken aan omleidingsroute start op 17 juni

Sinds mei verbreedt AWV de oprit van de R2 ter hoogte van het complex Waaslandhaven-Zuid. Om deze werken af te ronden ronden, sluit AWV de oprit naar de R2 richting Gent af vanaf 17 juni. Ook de afrit naar de Steenlandlaan richting de haven gaat dicht. Verkeer wordt in beide richtingen omgeleid. Richting Gent rijd je via de Steenlandlaan – oprit Melsele (E34). Richting de haven/Kallo-centrum rijd je via complex Beveren (E34) – afrit Melsele – Melseledijk – Steenlandlaan – rotonde Keetberglaan. Deze verkeerssituatie geldt tot 25 juni.

Beverentunnel richting Gent afgesloten vanaf 15 juli

De werkzaamheden aan de omleidingsroute zijn klaar op 8 juli. Vanaf dan gelden de nieuwe verkeersmaatregelen. De tunnel blijft nog een week langer open, tot 15 juli. Dan gaat de renovatie van de Beverentunnel van start. De koker richting Gent wordt gesloten voor één jaar. Verkeer rijdt vanaf dan via de omleidingsroute: via de Ploegweg – Ketenislaan langs het sluizencomplex van Kallo – Steenlandlaan, om zo via het complex Waaslandhaven-Zuid de R2 te bereiken. Richting Nederland kan je door de tunnel blijven rijden.

febetra
Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke Dienstverleners
Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke Dienstverleners