België: nachtelijke werken R1 (Antwerpen)

Vanaf maandag 15 april tot begin september worden werken uitgevoerd aan het wegdek van de Antwerpse Ring (R1) tussen de Silvertoptorens op het Kiel en het knooppunt Antwerpen-Oost.

De werken starten vanaf maandag 15 april op de rijrichting naar Gent en schuiven vanaf het knooppunt Antwerpen-Oost op richting de brug van de Kolonel Silvertopstraat. Begin juni wisselen de werken van kant en wordt de rijrichting naar Nederland aangepakt. Tegen begin september moet de hele klus in beide richtingen voltooid zijn.

Er wordt uitsluitend ’s nachts gewerkt. De werken starten ten vroegste om 21.00 uur en tijdens weeknachten wordt de snelweg ten laatste om 06.00 uur opnieuw volledig vrijgegeven. Op zaterdagochtenden is de snelweg ten laatste om 09.00 uur volledig vrij. Het aantal rijstroken dat wordt ingenomen, varieert naargelang het tijdstip en de precieze locatie van de werken. Voor het verkeer blijven er meestal twee rijstroken beschikbaar. Soms zal het verkeer over één rijstrook moeten passeren. Dat wordt ten vroegste vanaf middernacht toegestaan en ook maximaal tijdens de verkeersluwere nachten van vrijdag op zaterdag gepland. Tijdens de werken zullen er ook op- en afritten afgesloten worden in de buurt waar de werfzone zich bevindt. Dat wordt ter plekke aangeduid met signalisatieborden. De meest actuele verkeersinformatie is steeds beschikbaar op de website, www.verkeerscentrum.be, van het Vlaams Verkeerscentrum.

febetra
Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke Dienstverleners
Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke Dienstverleners