België: aanleg keerpunt op- en afrittencomplex E40 (Affligem)

Wegen en Verkeer start vanaf maandag 6 maart 2023 met de aanleg van een nieuw keerpunt aan het op- en afrittencomplex van de E40 in Affligem. Het keerpunt moet de verkeersdruk aan de kruispunten op de brug over de snelweg verlagen en onveilige situaties tegengaan. Vanaf april volgt het gemotoriseerd verkeer een omleiding via het complex in Ternat. De werken duren volgens de huidige planning tot begin juli 2023.

De werken gaan van start op maandag 6 maart 2023. In een eerste fase treft de aannemer voorbereidende werken langs de rijweg, die geen impact hebben op het verkeer. Vanaf april verplaatst de werf zich tijdens een tweede fase naar de rijweg en wordt de Molenstraat (N208) in de richting van Liedekerke afgesloten. De carpoolparking van Affligem blijft in deze fase nog bereikbaar. Richting Liedekerke moet het verkeer omrijden via de E40 in Ternat. Begin juni start de laatste fase.

In de laatste fase van de werken, die volgens de huidige planning begin juni zal starten, zal de Molenstraat afgesloten worden. Automobilisten zullen dan tijdelijk niet van in de Molenstraat naar de opritten kunnen rijden. Omgekeerd zullen ze ook tijdelijk niet van de afritten of vanuit Liedekerke de Molenstraat kunnen inrijden.

febetra
Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke Dienstverleners
Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke Dienstverleners