België: tonnagebeperking R1 (afrit het Zuid)

Vanaf woensdag 22 februari 2023 geldt een tonnagebeperking op de afrit Het Zuid (5a) van de Antwerpse ring (R1) in de richting van Gent. Dat is de aansluiting van de ring naar de Bolivartunnel/Singel (R10). Vrachtverkeer boven 3,5 ton mag de afrit dan niet langer gebruiken.

De tonnagebeperking zal gelden voor alle voertuigen met een Massa in Beladen Toestand (M.B.T.) hoger dan 3,5 ton. Voor zwaar verkeer is het vanaf 22 februari niet langer toegestaan om de afrit Het Zuid (5a) richting Gent nog te gebruiken. Dat zal gesignaleerd worden door verkeersborden. Voor het vrachtverkeer wordt een omleiding aangeduid vanaf de verbindingslus naar de A12, vervolgens de afrit Wilrijk (5) en dan verder via de Vogelzanglaan, Jan Van Rijswijcklaan (N177) en de Jan De Voslei (N186).

Alle informatie over de tonnagebeperking voor vrachtverkeer en de meest actuele stand van zaken over de structurele oplossing is steeds beschikbaar via www.wegenenverkeer.be/antwerpen.

febetra
Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke Dienstverleners
Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke Dienstverleners