Duitsland: sluiting Emschertalbrug op de A43

Vanaf 12 april 2021 wordt de Emschertalbrug op de A 43 over het Rijn-Hernekanaal voor onbepaalde duur afgesloten voor alle voertuigen van meer dan 3,5 ton tussen het op- en afrittencomplex Recklinghausen-Hochlarmark en het Herne-kruispunt (“Autobahnkreuz Herne”). Metingen hebben uitgewezen dat de brug onvoldoende stabiel is. De aansluitingen bij het knooppunt Recklinghausen van de A2 op de A43 in de richting van Wuppertal en bij het knooppunt Herne van de A42 op de A43 in de richting van Münster worden eveneens gesloten. Ook de afrit bij het knooppunt Recklinghausen-Hochlarmark in de richting van Wuppertal kan niet worden gebruikt.
Voor lokaal verkeer is er een omleiding via de A2, A45 en A42. Het transitverkeer wordt omgeleid via de A1 vanaf de knooppunten Münster-Süd en Wuppertal-Nord.

febetra
Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke Dienstverleners
Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke Dienstverleners