Brexit: aanvragen ECMT-vergunning tot 7 oktober

Indien de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk tegen 31 december 2020 geen akkoord bereiken, bestaat de kans dat de communautaire vergunning vanaf 1 januari 2021 niet meer geldig zal zijn voor vervoer op het grondgebied van het Verenigd Koninkrijk. In die hypothese zou vanaf 1 januari 2021 het internationaal vervoer in relatie met het Verenigd Koninkrijk enkel nog mogelijk zijn onder dekking van ECMT-vervoersvergunningen.

Om tijdig voorbereid te zijn op een mogelijk noodscenario worden de ondernemingen die trafieken verrichten naar, van en door het Verenigd Koninkrijk opgeroepen om nu reeds één of meer ECMT-vervoersvergunningen aan te vragen.

De aanvraagperiode wordt uit praktische noodzaak beperkt tot 7 oktober 2020.
Voor later ingediende aanvragen zullen mogelijk geen ECMT-vervoersvergunningen meer voorradig zijn.

Circulaire FOD Mobiliteit en Vervoer aangaande de ECMT-vergunning

Lijst van de vrijgestelde transporten

Aanvraagformulier

Contacteer de informatiedienst voor verdere toelichtingen, tel. 02/421.51.85 – info@febetra.be.

 

febetra
Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke Dienstverleners
Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke Dienstverleners