Verklaring: verleng de transitieperiode voor Brexit

De huidige coronacrisis toont nogmaals aan welke sleutelrol het wegtransport speelt in de economie. Een “no deal” als uitkomst van de Brexit-onderhandelingen zal een sterke negatieve impact hebben op de transport- en logistieke sector. Onze vervoerders lijden momenteel al onder de gevolgen van de coronacrisis, wat zal opgevolgd worden door een ongekende crisis.

Gezien de huidige onzekerheid over de uitkomst van de onderhandelingen roepen we op om de transitieperiode te verlengen. En dit doen we niet alleen. Samen met FNTR (Frankrijk), BGL (Duitsland), NLA (Scandinavische landen), TLN (Nederland), ZMPD (Polen) en FinMobility (Finland) blijven we onze vraag naar een langere transitieperiode herhalen zodat een”no deal” met desastreuze gevolgen kan vermeden worden.

febetra
Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke Dienstverleners
Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke Dienstverleners