Schrap de tariefstijging van de kilometerheffing!

De geplande stijging van de Vlaamse tarieven voor de kilometerheffing voor voertuigen > 32 ton die op 1 juli zou ingaan, komt nu wel heel erg ongelegen. De omzet in onze sector kent momenteel een sterke afname. Het hele plaatje oogt alles behalve fraai voor onze 6.755 Vlaamse transportondernemingen. Velen van jullie hebben het vandaag bijzonder moeilijk om het hoofd boven water te houden.

 De transport- en logistieke sector is, als ruggengraat van onze economie, noodzakelijk om deze zware periode boven te komen. Verschillende overheden hebben al steunmaatregelen afgekondigd. Terwijl we dit aanmoedigen, zien we een bijkomende mogelijkheid: het schrappen van de stijging van de kilometerheffing. Vandaar onze boodschap aan Vlaamse beleidsmakers: “Annuleer deze tariefverhoging van 15%. Geef onze vervoerders de ademruimte om te kunnen herstellen, niet enkel door financiële tussenkomsten maar ook door het schrappen van bijkomende belastingsmaatregelen”. We hebben in tussentijd contact opgenomen met Minister-President Jambon en Minister Diependaele.

We houden u op de hoogte.

febetra
Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke Dienstverleners
Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke Dienstverleners