België: werken E40 (Zwijnaarde)

Vanaf 15 januari start de volgende fase in de renovatie van het snelwegknooppunt in Zwijnaarde op de E40.

In fase 3 (15 januari – juli 2024) wordt gewerkt op

  • Brug Oost ( impact op verkeer van E17 Kortrijk → E40 Oostende)
  • Slingerviaduct Oost (impact op verkeer E40 Oostende → E17 Antwerpen)
  • Brug Oost over de Ringvaart (impact op verkeer E40 Brussel → E17 Antwerpen)

In de nacht van 15 op 16 januari wordt de afrit E40 van Oostende naar Antwerpen volledig afgesloten. In de nacht van 16 op 17 januari wordt de afrit E17 van Kortrijk naar Oostende volledig afgesloten. De afrit van de E40 Brussel richting Antwerpen blijft wel nog open. Het verkeer volgt volgende omleidingen:

  • Omleiding komende van Kortrijk (E17) naar Oostende (E40): verkeer kiest op het knooppunt de afrit naar de E40 richting Brussel, rijdt in Merelbeke de R4-binnenring op en volgt dan richting B402 Flanders Expo om de oprit richting Oostende te nemen.
  • Omleiding komende van Oostende (E40) naar Antwerpen (E17): verkeer volgt de E40 richting Brussel en neemt de afrit in Merelbeke naar de R4 richting Destelbergen. In Destelbergen kan men de E17 richting Antwerpen oprijden.
  • Verkeer dat uit de richting van Oostende (E40) naar Gent moet wordt omgeleid via de afrit Flanders Expo naar de B402 richting de R4.

 

febetra
Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke Dienstverleners
Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke Dienstverleners