België: aanleg doorsteek afrit het Zuid (5a) op de Antwerpse Ring (R1)

Vanaf maandag 5 februari starten werken voor de aanleg van een doorsteek ter hoogte van afrit Het Zuid (5a) op de Antwerpse ring (R1) richting Gent.

De werken aan de doorsteek beginnen vanaf maandag 5 februari en duren tot begin maart. Tijdens de eerste fase, van 5 tot en met 18 februari, wijzigt de huidige verkeerssituatie niet. De afrit blijft over één rijstrook open voor gemotoriseerd verkeer onder de 3,5 ton. Vrachtverkeer (+3,5t) volgt de reeds geldende omleiding. Tijdens de tweede fase, van 19 februari tot en met 1 maart, wordt de afrit Het Zuid (5a) volledig afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer. Gedurende deze twee weken volgt ook het autoverkeer de omleiding voor vrachtwagens. Deze omleiding wordt met borden aangeduid vanaf de verbindingslus naar de A12, vervolgens afrit Wilrijk (5) en dan verder via de Vogelzanglaan, Jan Van Rijswijcklaan (N177) en de Jan De Voslei (N186).

De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/antwerpen.

febetra
Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke Dienstverleners
Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke Dienstverleners