België: werken E411 (Verlaine-Transinne)

Op dinsdagavond 8 augustus begint een werf om de rijstroken van de E411/A4 tussen Verlaine en Transinne te vernieuwen, enkel in de richting van Namen, met de geleidelijke installatie van borden. De werken zelf beginnen op 16 augustus en zullen betrekking hebben op beide rijrichtingen. De werken worden opgesplitst in twee fasen, waarvan de eerste loopt van Libramont tot Transinne.

1) Van midden augustus tot 6 oktober worden de werkzaamheden geconcentreerd tussen de knooppunten 24 “Transinne” en 25 “Libramont-Chevigny”. Er zal één rijstrook zijn in elke richting, met een maximumsnelheid van 70 km/u:

  • In de richting van Namen wordt overgeschakeld naar de linkerrijstrook, waar normaal het verkeer richting Luxemburg rijdt;
    o De toegang tot de E411/A4 vanaf de N89 via knooppunt 25 “Libramont-Chevigny” wordt afgesloten voor het verkeer. Er wordt een omleiding ingesteld via knooppunt 26 “Verlaine”.
  • In de richting Luxemburg rijden de gebruikers op de rechterrijstrook.

Deze configuratie wordt geleidelijk ingevoerd tussen 8 augustus ’s avonds en 16 augustus.
2) De tweede fase begint na de winter van 2023, in het voorjaar van 2024, en duurt ongeveer een maand. Ze zal rijden tussen knooppunt 26 “Verlaine” en knooppunt 25 “Libramont-Chevigny”. De exacte data en praktische details worden later bekendgemaakt.

febetra
Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke Dienstverleners
Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke Dienstverleners