België: werken E40 (Zwijnaarde)

Vanaf 3 april start de grondige renovatie van het snelwegknooppunt in Zwijnaarde. Tijdens de renovatiewerken gaan verschillende takken van het knooppunt dicht. De werken die dit jaar worden uitgevoerd gebeuren in twee grote fasen die duren tot eind november.

De werken verlopen in twee grote fasen voorafgegaan door voorbereidende werken in de week van 27 maart. In die week verbetert de aannemer de pechstrook zodat het verkeer tijdens de werken langs de werfzone kan rijden. Het verkeer van de E17 naar de E40 richting Oostende zal slechts over één rijstrook kunnen rijden langs de werfzone.
Vanaf 3 april tot eind augustus werkt de aannemer op de afrit van de E40 komende van Brussel naar de E17 richting Kortrijk en op de afrit van de E17 komende uit de richting van Antwerpen naar de E40 richting Brussel.

Er zijn verschillende omleidingen van kracht:

  • De afrit komende van de E17 uit de richting Antwerpen naar de E40 richting Brussel is dicht: Het verkeer dat van Gent of uit de richting van Antwerpen komt en richting Brussel wil, wordt omgeleid via het complex in Destelbergen naar de R4.
  • De afrit komende van de E40 uit Brussel richting E17 Kortrijk is dicht. Verkeer wordt eerder al afgeleid via complex Merelbeke en via  Destelbergen of kan doorrijden via de E40 en keren aan de B402 en zo afrijden richting Kortrijk.

Een snelheidsbeperking van 50 km/u wordt ingevoerd ter hoogte van de werfzone. Er zal gecontroleerd worden op de naleving van de snelheidsbeperking.

Alle info en omleidingsplannen vindt u ook op www.wegenenverkeer.be/Gent

febetra
Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke Dienstverleners
Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke Dienstverleners