België: werken op- en afrittencomplex Zwijnaarde

Vanaf 27 maart start de grondige renovatie van het op- en afrittencomplex in Zwijnaarde. In 2023 wordt de westzijde van het complex onder handen genomen. In 2024 zijn de oostelijke takken aan de beurt. Tijdens de renovatiewerken gaan verschillende takken van het complex dicht. De werken in 2023 worden uitgevoerd in twee grote fasen die duren tot begin november 2023.

Voorbereidende werken: van 27 maart tot 2 april 2023
De aannemer verbetert de pechstrook zodat het verkeer tijdens de werken langs de werfzone kan rijden. Het verkeer van de E17 die naar de E40 richting Oostende wil zal slechts over één rijstrook kunnen rijden langs de werfzone.

Fase 1:  3 april 2023 t.e.m. 24 augustus 2023
De aannemer werkt op de afrit van de E40 komende van Brussel naar de E17 richting Kortrijk en op de afrit van de E17 komende van Antwerpen naar de E40 richting Brussel.

Er zijn verschillende omleidingen van kracht:

  • De oprit komende van de E17 uit de richting Antwerpen naar de E40 richting Brussel is dicht: Het verkeer dat van Gent of uit richting Antwerpen komt en richting Brussel wil, wordt omgeleid via het complex in Destelbergen naar de R4.
  • De oprit komende van de E40 uit Brussel richting E17 Kortrijk is dicht. Verkeer wordt eerder al afgeleid via complex Merelbeke en via  Destelbergen of kan doorrijden via de E40 en keren aan de B402 en zo afrijden richting Kortrijk.

Fase 2:  25 augustus 2023 tot november 2023
De aannemer werkt op de afrit E17 komende van Antwerpen naar E40 richting Oostende. Tijdens deze fase wordt het deel brug West over de Ringvaart en R4 (pechstrook en deel rechterrijstrook) in het op- en afrittencomplex vernieuwd.
Het verkeer kan hier langs de werfzone maar beschikt over één rijstrook.

Er wordt een snelheidsbeperking van 50 km/u. ingevoerd in de werfzone.

Alle info en omleidingsplannen vindt u ook op www.wegenenverkeer.be/Gent

febetra
Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke Dienstverleners
Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke Dienstverleners