België: werken E314 (Lummen)

De brugconstructie op de E314 in Lummen, op de grens met Halen, is toe aan een gedeeltelijke renovatie. Aan de onderkant van de brug, nabij de spoorweg, de Breedvenstraat en Donderbosstraat, worden er eerst betonherstellingen uitgevoerd. Ook de waterafvoeren worden er opgebroken en vervangen.

Vervolgens wordt in de richting van Lummen het dienstpad aan de brug vernieuwd. Het dienstpad aan de buitenzijde van de brug wordt opnieuw opgebouwd met een nieuwe fundering, verankering, coating en asfaltering.

In de laatste fase wordt de brug in de rijrichting van Leuven ontmanteld. Het dienstpad, de pechstrook, middenberm en beide rijstroken worden gerenoveerd. De brugdekvoegen worden hersteld en er komt een nieuwe asfaltlaag.

In beide rijrichtingen worden er nieuwe vangrails geïnstalleerd en in de middenberm komen er betonnen geleideconstructies.

Verkeer op de E314 ondervindt vanaf eind februari hinder van deze werken. Het verkeer richting Lummen zal tot eind maart gedeeltelijk over de pechstrook geleid worden, en er wordt een snelheidsbeperking in de werfzone ingevoerd.

Vanaf maart tot de zomer wordt verkeer richting Leuven via doorsteken in de middenberm over twee versmalde rijstroken aan verlaagde snelheid geleid.

febetra
Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke Dienstverleners
Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke Dienstverleners