België: werken E314 (Boorsem) – Update

Omwille van slechte weersomstandigheden verschuift de volgende fase na het kerstverlof.

De werken op het viaduct van de E314 in Boorsem gaan eerstdaags een volgende fase in.

Tussen woensdag 21/12 – 20u00 en donderdag 22/12 – 06u00 wordt het verkeer opgeschoven naar de vernieuwde zijde van het viaduct. Verkeer op de trage of rechterrijstrook richting Lummen blijft op de brughelft waar gewerkt wordt, de andere 3 rijstroken rijden over het vernieuwde viaduct. De versmalde rijstroken, de snelheidsbeperking van 70 km/u en de tonnagebeperking op de linkerrijstrook blijven gelden.

Meteen na het kerstverlof wordt er op en onder het viaduct in rijrichting Lummen gewerkt. Eerst de linkerrijstrook, de middenberm en het fietspad aan, daarna volgen de rechterrijstrook en de pechstrook. Rond de zomer zouden de werken afgerond zijn.

De asfaltvernieuwing van de E314 vanaf het viaduct tot aan het ecoduct wordt uitgevoerd tijdens drie weekends verdeeld over april en mei, telkens van vrijdagavond tot maandagochtend.

Komende uit Nederland vanaf knooppunt Kerensheide is de afrit Maasmechelen (33) dan afgesloten. Verkeer wordt omgeleid naar de grensovergangen in Maaseik of Lanaken en via de N78 richting Maasmechelen gestuurd.

febetra
Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke Dienstverleners
Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke Dienstverleners