België: vervanging spoorwegbrug E40 (Erpe-Mere)

Op 8 augustus start een nieuwe fase in de werken aan de bruggen over en in de E40 in Erpe-Mere. Er wordt een tijdelijke weg aangelegd aan de noordzijde van de snelweg  zodat het verkeer hier in latere fases van de werf kan over rijden. Voor het aanleggen van deze weg zal een deel van de snelweg moeten ingenomen worden en zal het verkeer richting Gent tijdelijk over een verminderd aantal rijstroken moeten rijden. Richting Brussel is er geen hinder. Op het onderliggend wegennet zullen de werken voelbaar zijn gezien de brug over de E40 wordt afgesloten. Deze fase van de werken duurt tot november dit jaar. Daarna wordt gestart met de werken in de richting van Brussel. Het einde van de werken is voorzien in het voorjaar van 2024.

De verkeerssituatie tot eind oktober 2022 (zie afbeelding hiernaast).

febetra
Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke Dienstverleners
Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke Dienstverleners