Duitsland: Sluiting A45 Lüdenscheid (Viaduct Rahmede)

De Duitse snelweg A45 is sinds donderdag 2 december 2021 in beide richtingen afgesloten bij Lüdenscheid, vanwege geconstateerde schade aan het viaduct Rahmede. De sluiting zal naar verwachting enkele maanden duren. Naar verwachting zullen auto’s na de voorlopige versterking van het viaduct weer op het afgesloten deel worden toegelaten, maar op middellange termijn zal het deel voor vrachtwagens gesloten blijven. Er zal een barrièresysteem worden geïnstalleerd om te voorkomen dat vrachtwagens de brug oversteken. Zodra de brug is versterkt, zullen naar verwachting alleen nog voertuigen onder een totaalgewicht van 3,5 ton over de brug mogen rijden.

Automobilisten en vrachtwagenchauffeurs die lange afstanden afleggen, worden dringend verzocht de plaats zoveel mogelijk te vermijden:
– Naar het zuiden: vanaf het knooppunt Westhofener Kreuz via de A1 en via de A3.
– Het langeafstandsverkeer uit het noorden kan vanuit Frankfurt de A3 nemen, terwijl het verkeer uit het Siegerland de A4 kan gebruiken om via het knooppunt Olpe-Süd de A3 bij Keulen te bereiken.
– Wie de mogelijkheid heeft, moet de afsluiting nog verder vermijden en via de A7 en de A44 rijden.
De lokale alternatieve routes zijn overbelast.

 

Print This Post