België: werken Antwerpse ring (R1)

Vanaf maandag 13 september worden gedurende ongeveer een maand lang nachtelijke werken uitgevoerd op de ring rond Antwerpen (R1) tussen de Posthofbrug en het op- en afrittencomplex van Borgerhout. De werken passen in een onderzoek naar het gebruik van Next Generation Concrete Surface (NGCS) op de Antwerpse ring.

Het aantal rijstroken dat wordt ingenomen, varieert naargelang het tijdstip en de precieze locatie van de werken. De werken starten telkens om 21u00 en tijdens weeknachten wordt de snelweg ten laatste om 05u00 opnieuw volledig vrijgegeven. Voor het verkeer blijven er meestal twee rijstroken beschikbaar. Enkel wanneer er gewerkt wordt ter hoogte van de middelste rijstroken, is dit omwille van de veiligheid niet mogelijk en moet het verkeer tijdelijk over één rijstrook passeren. Dit wordt overigens ook enkel toegestaan tijdens de meest nachtelijke uren (tussen 23u00 en 04u30).

Eerst wordt de ring richting Nederland aangepakt, daarna volgt de kant richting Gent. De op- en afritten van het complex Borgerhout blijven tijdens de nachtelijke werken steeds bereikbaar.

Het einde van de werken is gepland tegen midden oktober.

Print This Post