België: saneringswerken viaduct Gentbrugge (E17)

De renovatiewerken van het viaduct in Gentbrugge (E17) starten vanaf 15 april.

Inname linkerrijstroken van 15 april tot 22 april
Tijdens de heraanleg zal het verkeer richting Kortrijk over twee rijstroken rijden op de andere rijrichting. Om dat mogelijk te maken, moeten we openingen (doorsteken) maken in de middenberm. Dat gebeurt van 15 (05u00) tot 22 april met inname van de linkerrijkstroken in beide richtingen. Verkeer blijft in beide richtingen mogelijk over 2 rijstroken. Er zal een snelheidsbeperking gelden van 70 km/u.

In het weekend van zaterdag 18 en zondag 19 april wordt ook de rechterrijstrook en pechstrook ingenomen voor werken boven de spoorlijn op het viaduct. Tijdens dit weekend zal het verkeer richting Kortrijk over de linkerrijstrook en middenrijstrook gestuurd worden.

Verkeer door middenberm en afsluiten op- en afrit vanaf 22 april 
Op donderdag 23 april gaan de renovatiewerken aan de boven- en onderzijde van de viaducthelft richting Kortrijk van start. Verkeer op de E17 zal twee rijstroken in elke richting hebben op de andere helft van het viaduct. Vanaf dan mag er maximum 50 km/u gereden worden. De afrit vanuit Antwerpen naar de N9 en de oprit van de N9 naar de E17 richting Antwerpen gaan dicht.

Het eerste deel van de werken (de viaducthelft rijrichting Kortrijk) zou tegen november 2020 afgerond zijn.

De werken zijn te volgen via www.wegenenverkeer.be/gent en via de digitale nieuwsbrief (inschrijven kan op de webpagina).

Print This Post