Verhoging maximumprijs diesel vanaf 01/01/2020

Door de inwerkingtreding van twee Europese richtlijnen, de Renewable Energy Directive en de Fuels Quality Directive, wordt er verwacht dat de brandstofprijzen zullen stijgen. Vanaf 01/01/2020 moeten de brandstoffen namelijk voor 8.5% bestaan uit biobrandstoffen en 6% minder CO2 uitstoten ten opzichte van 2019.

Dit werd ons bevestigd door de Belgische Petroleum Federatie, de officiële vertegenwoordigers van de sector. De maximumprijs van diesel B7 zal met ong. twee cent per liter (excl. BTW) stijgen. Op 31/12/2019 zal de effectieve prijsstijging worden meegedeeld.

Meer informatie kan je hier terugvinden.

febetra
Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke Dienstverleners
Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke Dienstverleners