Tunneldosering Beverentunnel vanaf 2/12/19

Vanaf 2/12 wordt het systeem van tunneldoseren ingevoerd aan de Beverentunnel op de R2 richting NL omdat er ter hoogte van de Beverentunnel regelmatig ongevallen gebeuren R2.

Een monitoring van de ongevallen toont aan dat het in de meeste gevallen gaat om ongevallen in de staart van de files.

Tunneldosering wordt automatisch ingeschakeld wanneer er file wordt gedetecteerd op minstens één van de vijf meetlocaties in of net na de tunnel. Het dynamisch signalisatiebord boven de linkerrijstrook toont dan een rood kruis en het verkeer op de linkerrijstrook moet tijdelijk uitwijken en invoegen op de rechterrijstrook.

Eens in de tunnel zijn weer alle 2 de rijstroken volledig beschikbaar en kan het verkeer vlot rijden. Als er geen file meer wordt gedetecteerd of de file reikt tot voorbij de tunnelmond schakelt het systeem zichzelf automatisch weer uit. Simulaties leren dat het systeem zo enkele keren per dag op piekmomenten zal ingeschakeld worden.

De uitrol van het tunneldosering zal enkel gebeuren in de Beverentunnel richting NL omdat zich daar een specifiek probleem stelt. Er worden bijkomende tekstkarren geplaatst om chauffeurs duidelijk te maken dat er aan tunneldoseren gedaan wordt.

Meer info: https://wegenenverkeer.be/tunneldosering

 

febetra
Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke Dienstverleners
Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke Dienstverleners