België: planning van de werken in de tunnels in december

Kennedytunnel: 2 en 3 december
In de nacht van maandag 2 op dinsdag 3 december wordt er in de Kennedytunnel (R1) in Antwerpen gewerkt in de tunnelkoker richting Gent. De daaropvolgende nacht, van dinsdag 3 op woensdag 4 december, is de koker richting Antwerpen aan de beurt. Tussen 21u00 en 05u00 is de betrokken tunnelkoker afgesloten en wordt het verkeer omgeleid via de andere koker. Beide nachten wordt de oprit Linkeroever om 20u30 afgesloten.

Craeybeckxtunnel: 4 en 5 december
In de nacht van woensdag 4 op donderdag 5 december wordt er in de Craeybeckxtunnel (E19) in Antwerpen gewerkt in de koker richting Antwerpen. De daaropvolgende nacht, van donderdag 5 op vrijdag 6 december, wordt er in de koker richting Brussel gewerkt. Tijdens de werken (tussen 21u00 en 06u00) wordt de betrokken tunnelkoker afgesloten. Het verkeer wordt bovengronds omgeleid. De oprit van de Singel naar de Craeybeckxtunnel wordt vanaf 20u30 afgesloten.

Frans Tijsmanstunnel: 9 en 10 december
Tijdens de nacht van maandag 9 op dinsdag 10 december wordt er in de Frans Tijsmanstunnel (R2) in Antwerpen gewerkt in de tunnelkoker richting Gent. Tijdens de nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 december is de koker richting Nederland aan de beurt. Tijdens de werken (20u00-04u30) wordt de betrokken tunnelkoker afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de Scheldelaan.

Beverentunnel: 11 en 12 december
Tijdens de nacht van woensdag 11 op donderdag 12 december wordt er in de Beverentunnel (R2) in Antwerpen gewerkt in de tunnelkoker richting Nederland. Tijdens de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 december is de koker richting Gent aan de beurt. Tijdens de werken (20u00-06u00) wordt de betrokken tunnelkoker afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid via de sluis van Kallo.

Krijgsbaantunnel: 16 en 17 december
In de Krijgsbaantunnel (R11) in Antwerpen wordt er gewerkt tijdens de nachten van maandag 16 en dinsdag 17 december, telkens tussen 20u00 en 06u00. Eerst is de tunnelkoker richting Mortsel aan de beurt, de nacht daarop de koker richting Borsbeek. Tijdens de werken is de betrokken tunnelkoker afgesloten en wordt het verkeer beurtelings omgeleid via de andere koker.

Waaslandtunnel: 19 december
Tijdens de nacht van donderdag 19 december wordt er gewerkt in de Waaslandtunnel (N49a) in Antwerpen. De tunnel is tussen 20u00 en 04u00 volledig afgesloten. Het verkeer wordt in beide richtingen omgeleid langs de Kennedytunnel.

Print This Post