België: planning van de werken in de tunnels (november)

Kennedytunnel: 4 en 5 november
In de nacht van maandag 4 op dinsdag 5 november wordt er in de Kennedytunnel (R1) in Antwerpen gewerkt in de tunnelkoker richting Gent. De daaropvolgende nacht, van dinsdag 5 op woensdag 6 november, is de koker richting Antwerpen aan de beurt. Tussen 21u00 en 05u00 is de betrokken tunnelkoker afgesloten en wordt het verkeer omgeleid via de andere koker. Beide nachten wordt de oprit Linkeroever om 20u30 afgesloten.

Rupeltunnel: 6 en 7 november
In de Rupeltunnel (A12) in Boom wordt er gewerkt tijdens de nachten van woensdag 6 en donderdag 7 november, telkens tussen 20u00 en 06u00. Eerst in de tunnelkoker richting Antwerpen, de nacht nadien in de koker richting Brussel. Tijdens de werken wordt de betrokken tunnelkoker afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via het centrum van Boom.

Jan De Vostunnel: 11 en 12 november
Tijdens de nachten van maandag 11 en dinsdag 12 november (20u00-06u00) wordt er gewerkt in de Jan De Vostunnel (A112) in Antwerpen. Maandagnacht is de tunnelkoker richting Brussel aan de beurt, de nacht nadien volgt de koker richting Antwerpen. De betrokken koker is dan afgesloten en het verkeer wordt bovengronds omgeleid.

Bevrijdingstunnel: 13 november
Tijdens de nacht van woensdag 13 op donderdag 14 november (20u00-06u00) wordt er gewerkt in de Bevrijdingstunnel (A12) in Antwerpen. Tijdens de werken is de tunnel volledig afgesloten en wordt het verkeer bovengronds omgeleid naast de tunnel.

Valaartunnel: 14 november
Tijdens de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 november (23u00-06u00) wordt er gewerkt in de Valaartunnel, de verbinding tussen de Berkenrijslaan en de Dokter Veeckmanslaan in Wilrijk. De tunnel is dan volledig afgesloten. Het verkeer wordt in beide richtingen plaatselijk omgeleid.

Bolivartunnel: 18 november
In de nacht van maandag 18 op dinsdag 19 november (21u00-06u00) wordt er gewerkt in de Bolivartunnel (A112) ter hoogte van Antwerpen-Zuid. De tunnel is dan volledig afgesloten. Het verkeer wordt in beide richtingen omgeleid.

Leientunnels: 19 en 20 november
In de Leientunnels in Antwerpen (Blauwtorentunnel, Van Eycktunnel, Gasthuistunnel) vinden er onderhoudswerken plaats tijdens de nachten van 19 en 20 november (20u00-06u00). Tijdens de nacht van 19 november zijn de Gasthuistunnel en de Blauwtorentunnel afgesloten. Tijdens de nacht van 20 november is de Van Eycktunnel afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid langs de binnenstad.

Waaslandtunnel: 20 en 21 november
Tijdens de nachten van woensdag 20 en donderdag 21 november wordt er gewerkt in de Waaslandtunnel (N49a) in Antwerpen. De tunnel is tussen 20u00 en 04u00 telkens volledig afgesloten. Het verkeer wordt in beide richtingen omgeleid langs de Kennedytunnel.

Print This Post