België: werken op- en afrittencomplex Kanaaldok (B1/B2) (Update)

Op maandag 29 juli starten de werken aan het op- en afrittencomplex Kanaaldok B1/B2 weer op. De werken worden hervat aan de noordzijde van de R2 (fase 2). Door de werken zijn zowel de oprit (richting Frans Tijsmanstunnel) als de afrit (komende van de A12) aan deze zijde van de R2 onderbroken.

Vanaf maandag 29 juli zijn de noordelijke op- en afritten afgesloten:

      • Verkeer naar de Frans Tijsmanstunnel rijdt via de N180 Kruisweg/Antwerpsebaan naar de oprit Stabroek op de A12 en vervolgt via de verkeerswisselaar haar weg naar de R2 en de Tijsmanstunnel.
      • Verkeer komende van de A12 neemt afrit 13 Stabroek en vervolgt de weg via de N180 Antwerpsebaan/Kruisweg.
      • De scanners van de douane aan de noordzijde van de R2 blijven tijdens de werken bereikbaar vanaf de Noorderlaan.

De werken aan de noordelijke op- en afrit duren naar verwachting tot eind augustus.

Komend weekend wordt gewerkt op de pechstrook en de rechterrijstrook van de R2 richting Gent, ter hoogte van de afrit naar de Noorderlaan. De aannemer start op vrijdagavond 23 augustus rond 19u00 en werkt tot zaterdagavond 24 augustus rond 20u00.
Het verkeer op de R2 kan blijven doorrijden, maar moet in de richting van Gent plaatselijk over twee rijstroken passeren.

Volgende week herstellen we bovendien ook de asfaltverharding op de afslag van de A12 naar de R2. Deze herstellingen gebeuren tijdens 3 nachten, te starten in de nacht van woensdag op donderdag. Tijdens de eerste twee nachten pakken we de rechterrijstrook aan, in de derde nacht vernieuwen we de toplaag asfalt op de linkerrijstrook. Het verkeer zal er steeds over één rijstrook langs de werken kunnen passeren.

Print This Post