België: werken op de E40/A18 (Jabbeke-Gistel)

De tweede fase van het structureel onderhoud op de E40/A18 tussen Jabbeke en Gistel (rijrichting Frankrijk) start op 26 augustus.

De werfzone start vanaf de parking in Westkerke tot vlak voor de afrit Gistel (tussen kilometerpunt 41,600 en 37,290). De afrit Gistel blijft open.

De voorbereidende werken starten vanaf maandag 26 augustus. Plaatselijk kan gedurende korte tijd een rijstrook ingenomen worden. Ook de pechstrook wordt plaatselijk ingenomen.

Deze voorbereidende werken zullen afgerond zijn tegen donderdagavond 29 augustus.

Op maandag 2 september na de ochtendspits (vanaf 09u00) wordt de werfsignalisatie klaargezet.

In de loop van dinsdag 3 september zal de werfzone ingericht zijn en vanaf dan wordt het verkeer richting Frankrijk met behulp van doorsteken op de andere rijrichting gebracht. Vanaf dan geldt de volgende verkeerssituatie tot het einde van de werken:

  • Het verkeer op de E40 / A18 richting Frankrijk moet over 1 versmalde rijstrook.
  • Het verkeer op de E40 / A18 richting Jabbeke/Brussel moet over 2 versmalde rijstroken.

De parking in Westkerke in de rijrichting naar Frankrijk is vanaf 2 september tijdens de volledige duur van de werken afgesloten! Enkele dagen voor de eigenlijke werken starten geldt er een parkeerverbod op de parking Westkerke. De parking in Jabbeke gaat ter vervanging tijdelijk terug open. De politiecontroles die plaatsvonden op de parking Westkerke zullen tijdens de werken verschuiven naar de parking Jabbeke.

Er geldt een snelheidsbeperking tot 70 km/u in de werfzone.

Het einde van de werken is voorzien tegen vrijdag 25 oktober.

 

Print This Post