België: werken R2

Vanaf 3 juni wordt het op- en afrittencomplex Kanaaldok B1/B2 (nr. 13) van de R2 vernieuwd. Dit zijn de op- en afritten tussen de Tijsmanstunnel en de verkeerswisselaar met de A12. De werken zullen ongeveer 3 maanden duren. 

De werken zijn opgedeeld in drie fases.

Fase 1: 3 juni – 14 juli 2019

 • Vernieuwen wegdek op- en afrit zuidzijde
  • Oprit richting verkeerswisselaar A12, komende van N180
  • Afrit komende van Frans Tijsmanstunnel, richting N180

Fase 2: eind juni – eind augustus 2019

 • Vernieuwen wegdek op- en afrit noordzijde
  • 2A: Oprit richting Frans Tijsmanstunnel komende van N180 (vanaf 25 juni)
  • 2B: Afrit komende van verkeerswisselaar A12, richting N180 (vanaf 29 juli)

Fase 3: enkele weekends

 • Tijdens het tweede weekend van juni (8-10 juni) wordt er gewerkt in de Frans Tijsmanstunnel (R2) richting Gent.
 • Herstelling wegdek R2 richting Frans Tijsmanstunnel, tussen verkeerswisselaar A12 en op- en afrittencomplex Kanaaldok B1/B2 tijdens één weekend in juli (5-7 juli) en twee weekends in augustus (nader te bepalen).

Verkeer op de R2 blijft altijd mogelijk in beide richtingen, uitgezonderd tijdens het weekend van 8 tot 10 juni wanneer er gewerkt wordt in de Frans Tijsmanstunnel. In dat weekend is de tunnelkoker richting Gent volledig afgesloten van vrijdagavond (ca. 20u00) tot dinsdagochtend (ca. 05u00). Het verkeer naar Gent rijdt om via de Noorderlaan en Scheldelaan.
De op- en afritten Kanaaldok B1/B2 worden wel tijdelijk afgesloten in functie van de werken. Vrachtwagens volgen een omleiding via de verkeerswisselaar met de A12, het op- en afrittencomplex 13 Stabroek en de N180 Kruisweg/Antwerpsebaan. Tijdens het bouwverlof van 15 tot 28 juli zijn alle opritten open.

Print This Post