- Febetra - https://febetra.be -

Febetra logo

België: werken R0 (Ruisbroek)

Op 14 mei om 09u00 starten werken op de westelijke ring rond Brussel (R0), waar de komende maanden LED-verlichting, betonnen veiligheidsstootbanden en geluidsschermen geplaatst worden op de binnenring, van aan de grens met Wallonië tot net voor de bocht van Vorst (net voorbij het op- en afrittencomplex nr. 18 van Ruisbroek). Een rijstrook wordt afgesloten, m.a.w. het verkeer zal nog over twee rijstroken beschikken.

Op 14 mei vanaf 20u00 worden twee rijstroken afgesloten op hetzelfde stuk weg (van aan de gewestgrens met Wallonië tot aan de bocht van Vorst). Deze verkeerssituatie zal in voege blijven tot 15 mei om 05u00. Vanaf dan zullen er tot aan het einde van de werken drie versmalde rijstroken in voege zijn.

De avond van 16 mei en de nacht van 16 op 17 mei, van 20u00 tot 05u00 wordt op de buitenring (richting Bergen/Charleroi) op hetzelfde stuk weg (van aan de bocht van Vorst tot aan de gewestgrens met Wallonië) een rijstrook afgesloten. Het verkeer zal dan over slechts twee rijstroken beschikken. Op de buitenring zal vanaf 17 mei rond 05u00 de werfsituatie met versmalde rijstroken in voege treden.

Over een afstand van ongeveer 13 kilometer, van aan de grens met Wallonië tot aan de bocht van Vorst, wordt de snelwegverlichting in de middenberm vernieuwd door LED-verlichting en de bestaande vangrails aan beide kanten van de middenberm vervangen door betonnen veiligheidsstootbanden. Deze werken duren volgens de huidige planning tot aan het bouwverlof (half juli). Na het bouwverlof (vanaf augustus) starten voorbereidende werkzaamheden voor de plaatsing van nieuwe geluidsschermen in Beersel en Drogenbos in de zijbermen.


Artikel afgedrukt van Febetra: https://febetra.be

URL naar artikel: https://febetra.be/2019/05/belgie-werken-r0-ruisbroek/

Copyright © Febetra. All rights reserved.