België: planning van de werken in de tunnels

Kennedytunnel: 6 en 7 mei

In de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 mei wordt er in de Kennedytunnel (R1) in Antwerpen gewerkt in de tunnelkoker richting Gent. De daaropvolgende nacht, van dinsdag 7 op woensdag 8 mei, is de koker richting Antwerpen aan de beurt. Tussen 21u00 en 05u00 is de betrokken tunnelkoker afgesloten en wordt het verkeer omgeleid via de andere koker. Beide nachten wordt de oprit Linkeroever om 20.30u afgesloten.

Rupeltunnel: 8 en 9 mei

In de Rupeltunnel (A12) in Boom wordt er gewerkt tijdens de nachten van woensdag 8 en donderdag 9 mei, telkens tussen 20u00 en 06u00. Eerst in de tunnelkoker richting Antwerpen, de nacht nadien in de koker richting Brussel. Tijdens de werken wordt de betrokken tunnelkoker afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid via de andere rijkoker met dubbel verkeer.

Jan De Vostunnel: 13 en 14 mei

Tijdens de nachten van maandag 13 en dinsdag 14 mei (20u00-06u00) wordt er gewerkt in de Jan De Vostunnel (A112) in Antwerpen. Maandagnacht is de tunnelkoker in de richting van Brussel aan de beurt, de nacht nadien volgt de koker richting Antwerpen. De betrokken koker is dan afgesloten en het verkeer wordt bovengronds omgeleid.

Bevrijdingstunnel: 15 mei

Tijdens de nacht van woensdag 15 op donderdag 16 mei (20u00-06u00) wordt er gewerkt in de Bevrijdingstunnel (A12) in Antwerpen. Tijdens de werken is de tunnel volledig afgesloten en wordt het verkeer bovengronds omgeleid naast de tunnel.

Valaartunnel: 16 mei

Tijdens de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 mei (23u00-06u00) wordt er gewerkt in de Valaartunnel, de verbinding tussen de Berkenrijslaan en de Dokter Veeckmanslaan in Wilrijk. De tunnel is dan volledig afgesloten. Het verkeer wordt in beide richtingen plaatselijk omgeleid.

Bolivartunnel: 21 mei

In de nacht van maandag 21 op dinsdag 22 mei (20u00-06u00) wordt er gewerkt in de Bolivartunnel(A112) ter hoogte van Antwerpen-Zuid. Beide tunnelkokers zijn tijdens de werken afgesloten. Het verkeer wordt in beide richtingen omgeleid.

Leientunnels: 21 en 22 mei

In de Leientunnels in Antwerpen (Blauwtorentunnel, Van Eycktunnel, Gasthuistunnel) vinden er onderhoudswerken plaats tijdens de nachten van 21 en 22 mei. Op dinsdag 21 mei in de Gasthuistunnel en de Blauwtorentunnel, op woensdag 22 mei in de Van Eycktunnel. De tunnels zijn tussen 20u00 en 06u00 afgesloten en het verkeer wordt omgeleid langs de binnenstad.

Waaslandtunnel: 22 en 23 mei

Tijdens de nachten van woensdag 22 en donderdag 23 mei wordt er gewerkt in de Waaslandtunnel (N49a) in Antwerpen. De tunnel is tussen 20u00 en 04u00 telkens volledig afgesloten. Het verkeer wordt in beide richtingen omgeleid langs de Kennedytunnel.

Print This Post