België: planning werken in de Antwerpse tunnels

Kennedytunnel: 3 en 4 december

In de nacht van maandag 3 op dinsdag 4 december wordt er in de Kennedytunnel (R1) in Antwerpen gewerkt in de tunnelkoker richting Gent. De daaropvolgende nacht, van dinsdag 4 op woensdag 5 december, is de koker richting Antwerpen aan de beurt. Tussen 21u00 en 05u00 is de betrokken tunnelkoker afgesloten en wordt het verkeer omgeleid via de andere koker. Beide nachten wordt de oprit Linkeroever om 20u30 afgesloten.

Craeybeckxtunnel: 5 en 6 december

In de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 december wordt er in de Craeybeckxtunnel (E19) in Antwerpen gewerkt in de koker richting Antwerpen. De daaropvolgende nacht, van donderdag 6 op vrijdag 7 december, wordt er in de koker richting Brussel gewerkt. Tijdens de werken (tussen 21u00 en 06u00) wordt de betrokken tunnelkoker afgesloten. Het verkeer wordt bovengronds omgeleid. De oprit van de Singel naar de Craeybeckxtunnel wordt vanaf 20u30 afgesloten.

Frans Tijsmanstunnel: 10 en 11 december

Tijdens de nacht van maandag 10 op dinsdag 11 december wordt er in de Frans Tijsmanstunnel (R2) in Antwerpen gewerkt in de tunnelkoker richting Stabroek. Tijdens de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 december is de koker richting Beveren aan de beurt. Tijdens de werken (20u00-06u00) wordt de betrokken tunnelkoker afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid via de andere koker.

Beverentunnel: 12 en 13 december

Tijdens de nacht van woensdag 12 op donderdag 13 december wordt er in de Beverentunnel (R2) in Antwerpen gewerkt in de tunnelkoker richting Stabroek. Tijdens de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 december is de koker richting Beveren aan de beurt. Tijdens de werken (20u00-06u00) wordt de betrokken tunnelkoker afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid via de sluis van Kallo.

Krijgsbaantunnel: 17 en 18 december

In de Krijgsbaantunnel (R11) in Antwerpen wordt er gewerkt tijdens de nachten van maandag 17 en dinsdag 18 december, telkens tussen 20u00 en 06u00. De eerste nacht is de tunnelkoker richting Mortsel aan de beurt, de nacht daarop de koker richting Borsbeek. Tijdens de werken is de betrokken tunnelkoker afgesloten en wordt het verkeer beurtelings omgeleid via de andere koker.

Waaslandtunnel: 19 en 20 december

Tijdens de nachten van woensdag 19 en donderdag 20 december wordt er gewerkt in de Waaslandtunnel (N49a) in Antwerpen. Het gaat om bijkomende inspecties van de tegeltjes aan de tunnelwanden. De tunnel is tussen 20u00 en 04u00 telkens volledig afgesloten. Het verkeer wordt in beide richtingen omgeleid via de Kennedytunnel.

Vierarmentunnel: 20 december

Tijdens de nacht van donderdag 20 december (21u30-05u30) wordt er gewerkt in de Vierarmentunnel (R0) in Tervuren. In de koker richting Zaventem vinden er onderhoudswerken plaats aan de ventilatie. Het verkeer rijdt tijdelijk via het bovenliggende kruispunt. De koker richting Waterloo blijft steeds open.

Print This Post