België: planning van de werken in de tunnels (Antwerpen)

Kennedytunnel: 5 en 6 november

In de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 november wordt er in de Kennedytunnel (R1) in Antwerpen gewerkt in de tunnelkoker richting Gent. De daaropvolgende nacht, van dinsdag 6 op woensdag 7 november, is de koker richting Antwerpen aan de beurt. Tussen 21u00 en 05u00 is de betrokken tunnelkoker afgesloten en wordt het verkeer omgeleid via de andere koker. Beide nachten wordt de oprit Linkeroever om 20u30 afgesloten.

Rupeltunnel: 7 en 8 november

In de Rupeltunnel (A12) in Boom wordt er gewerkt tijdens de nachten van woensdag 7 en donderdag 8 november, telkens tussen 20u00 en 06u00. Eerst in de tunnelkoker richting Antwerpen, de nacht nadien in de koker richting Brussel. Tijdens de onderhoudswerken in de Rupeltunnel wordt het verkeer niet omgeleid via het centrum van Boom. Het verkeer rijdt dan in beide richtingen door één van beide tunnelkokers.

Jan De Vostunnel: 12 en 13 november

Tijdens de nachten van maandag 12 en dinsdag 13 november (20u00-06u00) wordt er gewerkt in de Jan De Vostunnel (A112) in Antwerpen. Maandagnacht is de tunnelkoker in de richting van Brussel aan de beurt, de nacht nadien volgt de koker richting Antwerpen. De betrokken koker is dan afgesloten en het verkeer wordt bovengronds omgeleid.

Bevrijdingstunnel: 14 november

Tijdens de nacht van woensdag 14 op donderdag 15 november (20u00-06u00) wordt er gewerkt in de Bevrijdingstunnel (A12) in Antwerpen. Tijdens de werken is de tunnel volledig afgesloten en wordt het verkeer bovengronds omgeleid naast de tunnel.

Valaartunnel: 15 november

Tijdens de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 november (23u00-06u00) wordt er gewerkt in de Valaartunnel in Wilrijk. De tunnel is dan volledig afgesloten. Het verkeer wordt in beide richtingen plaatselijk omgeleid.

Bolivartunnel: 19 november

In de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 november (20u00-06u00) wordt er gewerkt in de Bolivartunnel (A112) ter hoogte van Antwerpen-Zuid. Beide tunnelkokers zullen tijdens de werken afgesloten zijn. Het verkeer wordt in beide richtingen omgeleid.

Leientunnels: 20 en 21 november

In de Leientunnels in Antwerpen (Blauwtorentunnel, Van Eycktunnel, Gasthuistunnel) vinden er onderhoudswerken plaats tijdens de nachten van dinsdag 20 en woensdag 21 november (20u00-06u00). Dinsdagnacht zijn de Gasthuistunnel en de Blauwtorentunnel afgesloten, woensdagnacht de Van Eycktunnel. Het verkeer wordt omgeleid langs de binnenstad.

Waaslandtunnel: 21 en 22 november

Tijdens de nachten van woensdag 21 en donderdag 22 november wordt er gewerkt in de Waaslandtunnel (N49a) in Antwerpen. De tunnel is tussen 20u00 en 04u00 telkens volledig afgesloten. Het verkeer wordt in beide richtingen omgeleid langs de Kennedytunnel.

Print This Post