België: nieuwe verkeerssituatie op E40 in Gent vanaf 16 oktober

De werken op de E40 in Gent gaan op 16 oktober (20u00) een nieuwe fase in.

In de nachten van 16 op 17/10 en 17 op 18/10, telkens van 20u00 tot 06u00 worden alle signalisatie en markeringen aangepast en zal de verkeerssituatie verschillende keren wijzigen. Er zullen twee of tijdelijk slechts één rijstrook open zijn in beide richtingen.

Op woensdagmorgen 17/10 om 06u00 zijn het op- en afrittencomplex in Sint-Denijs-Westrem en alle lussen op de verkeerswisselaar in Zwijnaarde terug helemaal open. Enkel de oprit richting Brussel in Zwijnaarde blijft dicht. Vanaf woensdagavond 17/10 om 22u00 gaan opnieuw lussen van de verkeerswisselaar dicht.

 Nieuwe fase van 18 oktober tot 30 oktober

Op donderdagochtend 18 oktober om 06u00 beginnen de freeswerken in de nieuwe werfzone. Die ligt op de E40 richting kust tussen de verkeerswisselaar en de Tijarm. Daar wordt het asfalt van de pechstrook, de eerste en tweede rijstrook van de E40 en de oprit naar Brussel vernieuwd. Ook de brug over het Scheldekanaal, richting Brussel, wordt aangepakt.

Verkeer op de E40 rijdt in beide richtingen over twee versmalde rijstroken. Op de verkeerswisselaar Zwijnaarde zijn opnieuw twee lussen afgesloten: vanuit Antwerpen en Kortrijk (E17) kunt u niet richting Brussel (E40) rijden. Ook oprit naar de E40 in Zwijnaarde blijft dicht.

In de werfzone geldt een snelheidsbeperking van 50 km/u.

febetra
Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke Dienstverleners
Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke Dienstverleners