België: vernieuwing brugvoegen A12 (Wilrijk) UPDATE

Deze zomer worden 16 brugvoegen op het viaduct van Wilrijk (A12) vernieuwd. De oorspronkelijke planning is bijgewerkt. De werken zullen nu hoofzakelijk in augustus plaatsvinden. Om alle werken binnen de zomervakantie rond te krijgen zal er wel niet enkel tijdens de weekends gewerkt worden, maar ook op weekdagen. Om de hinder zo beperkt mogelijk te houden zal het verkeer tijdens de weekdagen steeds over twee rijstroken beschikken. In het weekend is er slechts één rijstrook beschikbaar.

  • Weekends 3-4-5 augustus: werken richting Brussel

Het verkeer richting Brussel beschikt over 1 rijstrook. Er wordt ook 1 rijstrook van de Bevrijdingstunnel richting Brussel afgesloten. De oprit Wilrijk-Valaar is afgesloten.

  • Week van 6-7-8-9 augustus: richting Antwerpen

Het verkeer richting Antwerpen beschikt over 2 rijstroken. De oprit ter hoogte van Krëfel/Ikea richting Antwerpen is afgesloten.

  • Weekend van 10-11-12 augustus: werken richting Antwerpen

Het verkeer richting Antwerpen beschikt over 1 rijstrook. De oprit ter hoogte van Krëfel/Ikea richting Antwerpen is afgesloten. Richting Brussel zijn alle rijstroken beschikbaar.

  • Weekend van 17-18-19 augustus: werken richting Antwerpen

Het verkeer richting Antwerpen beschikt over 1 rijstrook. De oprit ter hoogte van Krëfel/Ikea richting Antwerpen is afgesloten. Richting Brussel zijn alle rijstroken beschikbaar.

  • Week van 20-21-22-23 augustus: richting Brussel

Het verkeer richting Brussel beschikt over 2 rijstroken. Er wordt ook 1 rijstrook van de Bevrijdingstunnel richting Brussel afgesloten. De oprit Wilrijk-Valaar is afgesloten.

  • Weekend van 24-25-26 augustus: richting Brussel

Het verkeer richting Brussel beschikt over 1 rijstrook. Er wordt ook 1 rijstrook van de Bevrijdingstunnel richting Brussel afgesloten.  De oprit Wilrijk-Valaar is afgesloten.

De werken starten telkens op vrijdagavond vanaf 21u00 en eindigen op maandagochtend om 05u00.

  • Nacht van donderdag 2 op vrijdag 3 augustus: richting Antwerpen
  • Nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 augustus: richting Brussel

Tijdens deze nachten worden er voorbereidende asfalteringswerken uitgevoerd ter hoogte van de voegen en is de A12 volledig afgesloten langs de kant waarop gewerkt wordt. Tijdens de nachten richting Brussel zijn zowel de Bevrijdingstunnel en de Jan De Vostunnel afgesloten voor verkeer richting Brussel. Het verkeer richting Brussel wordt lokaal omgeleid naar de Boomsesteenweg (N177). De oprit Wilrijk-Valaar is tijdens de nachten richting Brussel afgesloten, tijdens de nachten richting Antwerpen is de oprit ter hoogte van Krëfel/Ikea afgesloten.

 

Print This Post