België: planning van de werken in de tunnels in mei 2018

Kennedytunnel: 7 en 8 mei

In de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 mei wordt er in de Kennedytunnel (R1) in Antwerpen gewerkt in de tunnelkoker richting Gent. De daaropvolgende nacht, van dinsdag 8 op woensdag 9 mei, is de koker richting Antwerpen aan de beurt. Tussen 21u00 en 05u00 is de betrokken tunnelkoker afgesloten en wordt het verkeer omgeleid via de andere koker. Beide nachten wordt de oprit Linkeroever om 20u30 afgesloten.

Rupeltunnel: 9 en 10 mei

In de Rupeltunnel (A12) in Boom wordt er gewerkt tijdens de nachten van woensdag 9 en donderdag 10 mei, telkens tussen 20u00 en 06u00. Eerst in de tunnelkoker richting Antwerpen, de nacht nadien in de koker richting Brussel. Tijdens de werken wordt de betrokken tunnelkoker afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid via het centrum van Boom.

Jan De Vostunnel: 14 en 15 mei

Tijdens de nachten van maandag 14 en dinsdag 15 mei (20u00-06u00) wordt er gewerkt in de Jan De Vostunnel (A112) in Antwerpen. Maandagnacht is de tunnelkoker in de richting van Brussel aan de beurt, de nacht nadien volgt de koker richting Antwerpen. De betrokken koker is dan afgesloten en het verkeer wordt bovengronds omgeleid.

Bevrijdingstunnel: 16 mei

Tijdens de nacht van woensdag 16 op donderdag 17 mei (20u00-06u00) wordt er gewerkt in de Bevrijdingstunnel (A12) in Antwerpen. Tijdens de werken is de tunnel volledig afgesloten en wordt het verkeer bovengronds omgeleid naast de tunnel.

Valaartunnel: 17 mei

Tijdens de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 mei(23u00-06u00) wordt er gewerkt in de Valaartunnel, de verbinding tussen de Berkenrijslaan en de Dokter Veeckmanslaan in Wilrijk. De tunnel is dan volledig afgesloten. Het verkeer wordt in beide richtingen plaatselijk omgeleid.

Bolivartunnel: 21 mei

In de nacht van maandag 21 op dinsdag 22 mei (20u00-06u00) wordt er gewerkt in de Bolivartunnel (A112) ter hoogte van Antwerpen-Zuid. Beide tunnelkokers zullen tijdens de werken afgesloten zijn. Het verkeer wordt in beide richtingen omgeleid.

Leientunnels: 22 en 23 mei

In de Leientunnels in Antwerpen (Blauwtorentunnel, Van Eycktunnel, Gasthuistunnel) vinden er onderhoudswerken plaats tijdens de nachten van dinsdag 22 en woensdag 23 mei (20u00-06u00). Dinsdagnacht zijn de Gasthuistunnel en de Blauwtorentunnel afgesloten, woensdagnacht de Van Eycktunnel. Het verkeer wordt omgeleid langs de binnenstad.

Waaslandtunnel: 23 en 24 mei

Tijdens de nachten van woensdag 23 en donderdag 24 mei wordt er gewerkt in de Waaslandtunnel (N49a) in Antwerpen. De tunnel is tussen 20u00 en 04u00 telkens volledig afgesloten. Het verkeer wordt in beide richtingen omgeleid langs de Kennedytunnel.

febetra
Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke Dienstverleners
Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs & Logistieke Dienstverleners