België: aanleg spitsstrook E17 (De Pinte)

Op maandag 16 april begint de aanleg van de spitsstrook op de E17 tussen De Pinte en de verkeerswisselaar Zwijnaarde. De werken duren tot 30 april.

De spitsstrook op de E17 komt tussen het op- en afrittencomplex van De Pinte en de verkeerswisselaar in Zwijnaarde. De spitsstrook wordt aangelegd in de richting van Antwerpen. De afslagstrook van de E17 richting de E40 (Oostende/Brussel) zal ook verlengd worden.

Fase 1 van 16 – 20 april
Het doorgaand verkeer op de E17 richting Antwerpen blijft over drie rijstroken beschikken.

Fase 2 van 20 (20u00) – 23 april (05u00)
Het asfalt op de linker- en middenrijstrook wordt vernieuwd en er worden detectielussen aangebracht. Hierdoor kan het verkeer slechts over twee versmalde rijstroken rijden. Er geldt een maximum snelheid van 50 km/u langs de werkzone.

Fase 3 van 23 – 27 april
In deze fase worden de wegmarkeringen aangebracht. Er zullen twee, in plaats van drie, rijstroken beschikbaar zijn voor het verkeer.

Fase 4 van 27 – 30 april
In deze fase rijdt het doorgaand verkeer over twee versmalde rijstroken. De afrit naar de E40 in de richting van Brussel en Oostende zal in dit weekend dicht zijn.

Het verkeer volgt een omleiding via de afslag naar het U.Z. Gent (afrit 9) en rijdt dan terug de E17 op in de richting van Kortrijk. Van op de E17 (vanuit de richting van Antwerpen) zijn de afslagen naar Oostende en Brussel wél open, het verkeer kan op die manier de gewenste afrit nemen.

Er geldt een maximum snelheid van 50 km/u langs de werkzone.

Print This Post