België: werken op- en afrittencomplex 26 Beringen

Vlaanderen investeert in vlotter en veiliger verkeer op en rond het Klaverblad in Lummen. In de loop van de volgende maanden worden de eerste Limburgse spitsstroken aangelegd tussen de verkeerswisselaar en het op- en afrittencomplex 26 ‘Beringen’.

Fase 1

Vanaf maandag 9 april worden eerst de in- en uitvoegstroken van en naar Antwerpen, Leuven en Hasselt verlengd en aangepast.

Fase 2

In mei start vervolgens de renovatie van de E313 richting Antwerpen. Ter hoogte van het op- en afrittencomplex 26 “Beringen” wordt de rijweg volledig heraangelegd. Tegelijkertijd worden ook de spitsstrook en pechhavens aangelegd.

Gedurende deze fase kan het verkeer door middel van doorsteken in de middenberm in beide richtingen over 2 versmalde rijstroken blijven rijden. Op het complex “Beringen” wordt de afrit binnen de werkzone tijdens de volledige fase afgesloten. Deze weggebruikers zullen een omleiding kunnen volgen. De overige op- en afritten blijven open.

Fase 3

Aansluitend start de herinrichting van de E313 richting Luik tussen het op- en afrittencomplex en de verkeerswisselaar. Over een zone van ongeveer 3 km wordt de rijweg opgebroken, verbreedt en vernieuwd en tegelijkertijd de spitsstrook en pechhavens aangelegd. Gedurende deze fase worden de uitvoegstroken van het verkeer komende van Leuven en Genk richting Antwerpen aangepast.

Op de snelweg kan het verkeer in beide richtingen over versmalde rijstroken blijven rijden. Tijdens de volledige fase wordt op het complex “Beringen” de opricht richting Luik afgesloten en een omleiding wordt voorzien. De overige op- en afritten blijven open. De aanpassingen van de uitvoegstroken op de verkeerswisselaar zullen ‘s nachts gebeuren en weinig of geen verkeershinder veroorzaken.

Als alles volgens plan verloopt, zouden de werkzaamheden eind augustus volledig klaar moeten zijn.

Print This Post