België: onderhoudswerken E34 (Turnhout)

Van maart tot juli 2018 worden structurele onderhoudswerken uitgevoerd aan de E34 in Turnhout.

De geplande voorbereidende markeringswerken starten op 10 maart. Tijdens het aanbrengen van de tijdelijke markeringen moet het verkeer richting Nederland over één rijstrook passeren. Daarna gaan de voorbereidende werken verder met het aanleggen van pechhavens en het realiseren van doorsteken in de midden- en zijberm van de E34 richting Nederland. Het verkeer richting Nederland rijdt dan over twee versmalde rijstroken.

De vernieuwing van het wegdek zelf wordt in twee grote fasen uitgevoerd. Van april tot mei 2018 wordt in fase 1 een onderlaag in asfalt aangelegd richting Antwerpen. Aansluitend wordt van mei tot juni 2018 in fase 2 een onder- en toplaag in asfalt aangelegd richting Eindhoven. In juli 2018 wordt gedurende één laatste weekend nog de toplaag in asfalt aangelegd richting Antwerpen. In de tussentijd kan het verkeer richting Antwerpen over de onderlaag rijden.

Fase 1: omleiding via complex Turnhout-West en Parklaan (R13)

Wanneer in april en mei 2018 (fase 1) het wegdek van de E34 richting Antwerpen vernieuwd wordt, worden de op- en afrit van het complex Turnhout-Centrum (nr. 24) aan deze kant van de weg afgesloten. Het verkeer vanuit Eindhoven richting Turnhout en Geel moet de snelweg verlaten via het op- en afrittencomplex Turnhout-West (nr. 23), de E34 terug oprijden richting Eindhoven en de toegankelijke uitrit van het complex Turnhout-Centrum (nr. 24) aan deze kant van de snelweg gebruiken. Het verkeer vanuit Geel en Turnhout richting Antwerpen volgt een omleiding via de Parklaan (R13), de Turnhoutsebaan (N140) en de oprit Turnhout-West (nr. 23).

Fase 2: omleiding via complex Turnhout-West en Everdongenlaan

Tijdens de werken aan het wegdek richting Eindhoven tussen mei en juli 2018 (fase 2) worden de op- en afrit van het complex Turnhout-Centrum (nr. 24) aan deze kant van de weg afgesloten. Het verkeer vanuit Antwerpen richting Turnhout en Geel volgt een omleiding via de uitrit Turnhout-West (nr. 23), de Steenweg op Gierle (N140) en de Parklaan (R13). Het verkeer vanuit Geel en Turnhout richting Eindhoven volgt een omleiding via de Everdongenlaan, Tieblokkenlaan, Slachthuisstraat en de oprit Turnhout-West (nr. 23).

Print This Post