België: werken Jan De Vostunnel (A112)

Vorige zomer zijn sanerings- en renovatiewerken begonnen in de Jan De Vostunnel (A112) in Antwerpen. In de tunnelkoker richting Antwerpen werden toen in een eerste fase uitgebreide saneringswerken uitgevoerd. Vanaf 14 januari begint deel twee van de renovatie en wordt de nieuwe uitrusting van de tunnelkoker geïnstalleerd. Tegen 16 maart moeten de werken klaar zijn. De tunnelkoker richting Antwerpen wordt enkel ’s nacht afgesloten tussen 21u00 en 05u00. Overdag is de koker altijd open. Voor het verkeer richting Antwerpen en richting Gent/Brugge (via de R1) zijn er omleidingsroutes voorzien wanneer de koker ’s nachts dicht is:

  • het verkeer richting Gent en Brugge wordt bovengronds omgeleid via de Jan De Voslei (N186), de Kolonel Silvertopstraat (N148) en de Binnensingel (R10) om zo via de oprit Berchem (nr. 5) op de Ring (R1) te komen,
  • wie naar Antwerpen-centrum moet, wordt via de Bevrijdingstunnel naar de R1 omgeleid,
  • wie grotere afstanden moet afleggen, wordt aangeraden de E19 te nemen.
Print This Post